joi, 26 iulie 2012

Rapidul merge mai departe

Rapid va întâlni pe Heerenveen
După victoria cu 3-1 de pe teren propriu cu finlandezii de la MyPa în turul 2 preliminar al Ligii Europa, Rapid a câștigat și meciul retur. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a impus în Finlanda cu 2-0, prin golurile marcate în prima repriza de Surdu și Ilijoski, și se califică în turul 3 preliminar, unde va întâlni pe Heerenveen.




Deși au evoluat pe un teren sintetic, rapidiștii nu au avut probleme nici în meciul retur din Finlanda cu MyPa. Prin victoria cu 3-1 din turul de la București, giuleștenii și-au asigurat în mare parte calificarea în turul al treilea al Ligii Europa, însă n-au tratat cu indiferență meciul din deplasare.

După un prim sfert de oră destul de echilibrat, în care ambele echipe au încercat să pună presiune în careul advers, Rapidul a deschis scorul în minutul 18 prin Romeo Surdu. Faza a pornit de la dorin Goga, care l-a deschis excelent în dreapta pe Milisavljevic, iar acesta a centrat perfect în gura porții pentru Surdu.

Rapid se califică astfel cu scorul general 5-1, în turul 3 preliminar al Ligii Europa, unde va întâlni echipa olandeză Heerenveen .

Sesay și Williams au avut câteva șanse de a restabili egalitatea, pe fondul unei relaxări în joc a giulelștenilor, dar, atunci când mingea a fost trimisă pe cadrul porții, de fiecare dată a fost la post Călin Albuț. Spre finalul primei reprize, jocul s-a mai animat, cele două formații ripostând mai mereu prin contre acide, însă cei care au reușit să puncteze au fost tot elevii lui Sabău. Ștefan Grigorie a trimis o pasă excelentă pentru Blaze Ilijoski, iar acesta a finalizat cu un șut bine plasat cu stângul, pe jos pentru 2-0.

Repriza secundă s-a jucat tot într-un ritm ridicat, însă meciul și-a pierdut din claritate. Dacă în prima jumătate a întâlnirii jocul pe contre a ridicat nivelul de spectacol, a doua jumătate a adus un joc confuz de ambele părți și cu puține realizări. Finalndezii au reușit să domine în final de meci, în căutarea unui gol de onoare pe teren propriu, însă Albuț a dat multă siguranță defensivei și a avut câteva intervenții care au ținut închisă poarta rapidistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu