sâmbătă, 23 iunie 2012

Steaua a facut instructie cu capiona Elvetiei: Steaua - FC Basel 4-2 REZUMAT VIDEO

După remiza cu anonimii de la Torpedo Kutaisi, Steaua a întâlnit în al doilea amical al verii o echipă de calibru. Elveţienii de la FC Basel s-au dovedit însă mai uşor de depăşit, Steaua impunându-se cu 4-2. Rusescu și Adi Rocha au înscris în prima repriză, Florin Costea și Nikolic marcând pentru Steaua în actul secund.


La primul meci amical tare al verii Steaua a arătat un altfel de fotbal decât în remiza cu Torpedo Kutaisi. Elevii lui Reghecampf au controlat disputa în prima repriză cu autoritate, au înscris de două ori şi au avut alte numeroase ocazii de gol. De cealaltă parte, FC Basel a fost mult sub aşteptări, echipa elveţiană reuşind de puţine ori să pună probleme.

Scorul a fost deschis de Raul Rusescu în minutul 14, după ce golgheterul stelist a mai avut două ocazii de a înscrie. Golul a venit în urma unei pase de la Dumitraş din dreapta, Rusescu reluând apoi cu dreptul, cu pământul, din 13 metri.
Adi Rocha a înscris primul lui gol în tricoul roş-albaştrilor. Rocha a venit în această vară de la Chiajna.

Doar trei minute au trecut şi Steaua s-a desprins pe tabelă la 2-0. Năstăsie a pasat execlent din dreapta pentru Adi Rocha în careu, iar acesta a reluat simplu cu latul în plasă din marginea careului mic. O zvâcnire de orgoliu a elveţienilor a făcut ca aceştia să reducă din diferenţă în minutul 23. Răzvan Stanca s-a opus unui prim şut din apropiere, mingea a juns însă la Salah, al cărui şut n-a mai putu fi respins de portarul Stelei, dar nici de Filip, care se afla pe linia porţii.

Până la pauză, doar Alexander Frei a mai pus probleme la poarta Stelei, în timp ce în celălalt careu, acţiunile lui Rocha, Rusescu şi Florin Costea au semănat panică. Cel din urmă a ratat o ocazie rarisimă în minutul 39, când a depăşit prin dribling trei adversari în careul lui Basel, a tras pe sub portar din 7 metri, dar mingea a ocolit milimetric bara din stânga.
Florin Costea a fost un exemplu de egoism în prima repriză, ratând câteva ocazii importante de gol. A marcat în repriza a doua.

Reghecampf n-a renunţat la gândurile ofensive la pauză şi a împrospătat atacul prin trimiterea în teren a lui Mihai Costea şi Nikolic, păstrându-i în acelaşi timp pe Rusescu şi Florin Costea. Decizia antrenorului stelist s-a dovedit una bună, Florin Costea marcând pentru 3-1 la doar trei minute de la reluarea jocului, cu un şut imparabil de lângă bara din stânga, pentru ca în minutul 63 Stefan Nikolic să marcheze al patrulea gol al steliştilor din pasa lui Rusescu.

Scorul final a fost stabilit cu 7 minute înainte de final, din penalty, după ce Pârvulescu a comis henţ în careu. Andrist a executat cu siguranţa, cu şut în stânga, Ciuculescu a sărit în partea opusă şi Basel s-a apropiat iar la două goluri distanţă.
Vom reveni in curand cu rezumatul complet al meciului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu