luni, 11 iunie 2012

Rezumat VIDEO: Spania - Italia 1-1


Spania și Italia au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al Grupei C de la EURO 2012. Italienii au deschis scorul prin Di Natale, însă au apucat să se bucure doar trei minute întrucât Fabregas a egalat datorită geniului lui David Silva.


Grupa C a programat înca de la primul meci cel mai interesant duel între Spania, campioana en titre și Italia, câștigatoarea Cupei Mondiale din 2006.

Cei doi antrenori au avut mari probleme în a alcatui echipele de start. Daca în tabara italienilor se știa de câteva zile ca De Rossi va fi reprofilat pe postul de fundaș central, Del Bosque a uimit pe toata lumea.

Selecționerul Spaniei a preferat sa înceapa meciul fara nici un atacant veritabil, trimițând un trident ofensiv format din Silva, Iniesta și Fabregas.

În absența unui atacant, Silva a fost omul prezent în fața porții în startul meciului. Iar mijlocașul lui City a avut doua șanse bune de a marca, în minutele 9 și 12, însa de fiecare data nu a judecat corect. Mai întâi s-a complicat în driblinguri în fața porții, pentru ca ulterior sa paseze catre Buffon deși se afla la opt metri de poarta.

Italienii au avut prima zvâcnire ofensiva în minutul 13, când veteranul Pirlo a șutat din lovitura libera din marginea careului.  șutul sau a fost însa respins în lateral de Casillas.

De Rossi a fost mutarea surpriza a lui Prandelli. Folosit fundas central, jucatorul de la AS Roma s-a descurcat perfect
Improvizatie excelenta
Profitând și de faptul ca partida nu a avut o conotaie decisiva, Italia a ieșit la joc și le-a pus mari probleme ibericilor, care au acuzat în multe momente absența lui Carles Puyol.

Cassano a speculat din plin greșelile de marcaj ale lui Sergio Ramos, iar în minutul 23 a trimis un prim avertisment, șutând puțin pe lânga bara. Zece minute mai târziu, Cassano i-a dat noi batai de cap lui Casillas, însa portarul Realului s-a remarcat, scoțând cu greu un șut cu pamatnul.

Ritmul nebun a continuat și în finalul primei parți, fiecare echipa irosind șansa de a intra în avantaj la cabine.

Minutul 45 a adus câte o șansa buna pentru fiecare echipa. Silva a șutat peste dupa o pasa de geniu a lui Xavi, în timp ce Casillas s-a remarcat cu parada meciului, respingând o lovitura de cap trimisa excelent de Motta la care noua din zece portari n-ar fi reacționat.

Nivelul de joc a crescut radical în partea secundă, dovadă fiind și ocaziile pe care cele două echipe și le-au creat.

Ibericii au 'muscat' primii în partea secundă, însă Buffon a deviat salvator la un șut puternic trimis de Iniesta în minutul 51.

Peste trei minute, Balotelli i-a furat o minge lui Ramos și a scăpat singur cu Casillas, dar a încetinit inexplicabil și a fost ajuns din urmă.

Imediat, Prandelli a mutat: Balotelli a fost pedepsit, iar locul său pe teren a fost luat de Antonio Di Natale.


Di Natale le-a oferit sperante italienilor
Mutarea s-a dovedit a fi câștigatoare întrucât vârful lui Udinese a deschis scorul în minutul 61, cu un șut bine plasat lângă bară din acțiunea lui Pirlo.

Ironia sorții: spaniolii au egalat trei minute mai târziu, tot cu ajutorul unei schimbări, pe care Del Bosque a amânat-o.

Silva, jucător pe care Navas avea să-l înlocuiască după gol, a dat o păsa de geniu, l-a lăsat singur pe Fabregas, iar mijlocașul Barcelonei a șutat puternic pentru un 1-1.

Atacantul lui Chelsea a ratat sansa de a fi erou, pierzandu-se cu firea in fata portii
Ratangiul Torres

Fernando Torres, trimis pe final de meci, putea juca și în această partidă rolul de erou, însă s-a pierdut cu firea în minutul 84, când Buffon a ieșit greșit din poartă, dar șutul ibericului s-a dus peste.

S-a terminat astfel 1-1, rezultat echitabil și plin de speranțe în special pentru italieni.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu