sâmbătă, 23 iunie 2012

Primul adversar pe masura: Spania intalneste Franta in aceasta seara.

Echipa națională a Spaniei întâlnește sâmbătă seară selecționata Franței în sferturile de finală ale EURO 2012.


Spania are o generație care a pus această țară pe harta fotbalului mondial și european, iar semifinalele de la EURO 2012 sunt obiectivul minim. Titlurile din 2008 și 2010 au făcut istorie înn fotbalul spaniol, indiferent de ceea ce va fi în această vară.

Însă, spaniolii vor să închidă un cerc cu un grup de jucători care au ceea ce trebuie pentru a rescrie istoria. Spania ar putea deveni singura echipă din lume care să câștige trei titluri la rând de turnee europene șau mondiale.

De șase ori s-au întâlnit Spania și Franța la turneele finale și niciodată ibericii nu au reușit să se impună în fața vecinilor de la nord de masivul Pirineilor.
Franța nu a mai pierduse de 23 de meciuri până la înfrângerea suferită în fața Suediei în ultimul meci al Grupei D.

Spania este neînvinsă de 17 meciuri oficiale, mai precis din 16 iunie 2010 când pierdea în fața Elveției la Cupa Mondială din Africa de Sud.

În față se află Franța. Echipa lui Laurent Blanc se mișcă bine, însă apărarea arătată cu Suedia nu a avut o imagine bună, sechele rămase după scufundarea de la Cupa Mondială din Africa de Sud.

În locul lui Mexes, suspendat, va intra Koscielny, o schimbare pe care presa din Franța a salutat-o.

De cealaltă parte, Del Bosque nu a reușit să dezlege întrebarea care îl bântuie de la începutul turneului: are sau nu are un număr 9 adevărat? Un lucru este cert, Spania se află la 90 de minute de istorie. După meciurile destul de criticate din grupe, Spania are nevoie de semifinale ca de aer.

Spania a suferit și la Cupa Mondială, pe care în cele din urmă a câștigat-o. Abia cu Germania, spre final, a început să își arate jocul. Nici acum patru ani, la europene, ibericii nu au mers bine de la început, semifinalele contra Rusiei fiind momentul eliberării de jocul chinuit.

Acestea sunt exemplele bune, rămâne de văzut ce va fi acum.

Franța este cea pe care o știm cu toții. Eroul Ribery va fi ca întotdeuna rănit, dar neobosit. Apoi, Benzema are de făcut o dedicație de gol pentru Pitina. În spate se află Lloris, marele portar al lui Lyon pe care Real Madrid îl aduce cu picioarele pe pământ în fiecare sezon.
„Suntem modești dar optimiști” Vicente Del Bosque

În echipa Spaniei nu se vorbește despre schimbări, este foarte posibil ca echipa să aibă 11-le cu Torres din meciul anterior. În ultimele ore, în Spania se aude despre titularizarea lui Pedrito, despre care se spune că ar face minuni. El a fost cel care acum doi ani a fost surpriza din semifinala cu Germania.

„Toată lumea consideră că suntem favoriți prin prisma trofeului obținut în urmă cu patru ani la Euro și a Cupei Mondiale din urmă cu doi ani, dar Franța a fost întotdeauna o echipă competitivă, așa că trebuie să vedem dacă putem schimba istoria. Suntem modești dar optimiști”, a declarat antrenorul Spaniei, Vicente Del Bosque.

Selecționerul Franței consideră că echipa pe care o conduce poate avea o șansă în fața mașinii infernale de pase a Spaniei cu un joc compact și o apărare organizată: “Dacă trecem cu bine de primele 20-30 de minute și arătăm că suntem cu adevărat în meci, atunci avem o șansă să câștigăm meciul”.

"Trebuie să ne adaptăm mereu jocul pe cât posibil după adversar și să luptăm cu propriile noastre forțe, dar de această dată avem în față echipa Spaniei, care practică un stil specific. Suntem nevoiți să ne adaptăm din mers, însă principala problemă este ca Spania ține posesia 65 sau 70 % din timpul meciului", a mai spus Laurent Blanc.

Întâniri directe

Spania a câștigat ultima partidă disputată cu Frantă, scor 2-0, chiar pe Stade de France din Paris. Villa și Ramos au marcat atunci golurile în prima repriză.

În urmă cu șase ani, la Cupa Mondială din Germania, Franța elimina Spania în sferturile de finală cu 3-1 cu două goluri marcat în ultimele zece minute ale meciului de la Hanovra. Franța ajungea în finală unde era oprită de Italia.

Cele două echipe s-au întâlnit de 30 de ori din 1922 și până în prezent. Spania are un ușor avantaj impunandu-se de 13 ori, față de cele 11 succese ale francezilor. Șase meciuri s-au încheiat la egalitate.

Șase ani mai devreme, pe 25 iunie 2000, Franța de asemenea elimina Spania în sferturile de finală la Euro cu 2-1 și ajungea până într-o finală pe care o câștigau in extremis.

La Euro 1984 echipa Franței a cucerit trofeul după o finală câștigată în fața Spaniei cu 2-0 prin golurile lui Platini și Bellone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu