marți, 26 iunie 2012

EURO 2012 : Cele mai bune echipe au ajuns in semifinale

In semifinale au ajuns cele mai bune echipe la EURO 2012
Portugalia, Spania, Italia şi Germania s-au calificat în semifinalele Campionatului European, iar cifrele arată că toate cele patru selecţionate au meritat să ajungă până în această fază a competiţiei găzduită de Polonia şi Ucraina.




Spania, cunoscută pentru forţa ei ofensivă, paradoxal, are cea mai bună defensivă de la Euro 2012, cu un singur gol primit, cel marcat de Antonio Di Natale în întâlnirea cu Italia (1-1).

"La Roja" are şi un număr impresionant de goluri marcate, 8, cu unul mai puţin decât Germania, care a primit însă patru goluri, la fel ca şi Portugalia.

Italia conduce la numărul total de şuturi: 50 pe spaţiul porţii şi 37 în afara lui."Macaronarii" au marcat de patru ori iar portarul "Gigi" Buffon a scos mingea din plasă de două ori, în meciurile cu Spania şi Croaţia. În această ierarhie a şuturilor, în care Italia este în mod surprinzător lideră, pe locul al doilea se situează Spania (44 de şuturi) urmată de Portugalia şi Germania, ambele cu câte 33 de şuturi. Adică în Top 4 se află toate semifinalistele de la Euro 2012.

Italia este lideră şi la un capitol care nu are de-aface cu performanţele sportive deşi uneori utilitatea cartonaşelor galbene a fost dovedită în fotbal. "Squadra azzurra" a primit 11 astfel de avertismente, demonstrând că este cea mai "rea" echipă de la Euro 2012.

Băieţii lui Cesare Prandelli mai sunt lideri la alte două capitole, la faulturi comise (60) şi faulturi suferite (68). Germania a primit doar 3 cartonaşe galbene, Portugalia 7 iar Spania 6. Echipa pregătită de Vicente Del Bosque a comis mult mai puţine faulturi, doar 43, iar spaniolii au fost faultaţi de 63 de ori. Niciuna dintre naţionalele calificate în semifinalele Campionatului European nu a primit cartonaş roşu.

La capitolul cornere, prima la Euro 2012 este Portugalia, cu 35, urmată de Spania (33), Italia (27) şi Germania (20).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu