vineri, 15 iunie 2012

Dubla Torres :) . Spania - Irlanda 4-0 VIDEO

Spania s-a impus în stil de mare campioană în faţa Irlandei, scor 4-0 (1-0), un meci controlat de la un capăt la celălalt de iberici. Fernando Torres a dat un gol, ceva total neobiţnuit pentru el, apoi încă unul, arătînd că şi minunile sunt posibile.


Conform calculelor hârtiei, singura necunoscută a meciului dintre Spania şi Irlanda din Grupa C era diferenţa de scor la care vor câştiga ibericii. Deşi au  făcut doar o remiză în primul meci de la Euro 2012 cu Italia, spaniolii erau favoriţi cerţi în meciul cu irlandezii, care au pierdut categoric cu 3-1 întâlnirea cu Croaţia.

Pe o ploaie deasă şi supărătoare, la Gdansk s-a jucat într-o singură direcţie. Meciul s-a disputat mai mult în jumătatea de teren a irlandezilor, care au făcut cu greu faţă atacurilor în serie ale ibericilor. Asta mai ales pentru ca trupa lui Vicente del Bosque a deschis scorul încă din minutul 4 prin Fernando Torres. Faza a început de la o greşeală comisă de Dunne în faţa lui David Silva. Torres a profitat, furându-i mingea în marginea careului pentru a înscrie apoi fără probleme.

Spania a dominat fără probleme încă din startul meciului.

Tot Torres a avut şansa golului doi în minutul 9, dar de această dată mingea a fost şutată de atacantul spaniol pe lângă ţintă. Pe lista celor care au încercat poarta lui Given până la pauză s-au înscris apoi pe rând Pique (17', 27'), Iniesta (23'), Jordi Alba (25'), Arbeola şi Xavi (44') sau Xabi Alonso (45').

În repriza a doua, ibericii nu au avut nevoie decât de trei minute pentru a înscrie. David Silva, jucătorul lui Manchester City, a marcat în minutul 49 după ce a strecurat uluitor mingea printre picioarele a trei adversari aflaţi pe linie în faţa lui. Given nu a avut nicio şansă.

Fernando Torres a marcat primele sale goluri pentru naţională într-un meci oficial din ultimii doi ani.

Spaniolii au presat în continuu la mijlocul terenului şi au înclinat terenul spre poarta lui Given, în ciuda apărării aglomerate a alb-verzilor. Iar cu 20 de minute înainte de final, după ce a reuşit inteligent să scoată Irlanda din dispozitivul defensiv, Spania a înscris al treilea gol. "El Nino" Torres a scăpat singur pe poartă şi a bifat fără emoţii dubla.

Distracţia ibericilor nu s-a oprit însă aici. La nici 10 minute după ce a intrat pe teren în locul lui Torres, Cesc Fabregas a continuat seria de goluri a celui pe care l-a înlocuit şi a marcat pentru 4-0 împotriva formaţiei antrenată de Giovanni Trapattoni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu